Library National Awareness Day in Bosnia and Herzegovina

Cilj Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama je podsjetiti građanke i građane na važnost učešća biblioteke u izgradnji društva znanja. Biblioteke (nacionalna, visokoškolske, školske, javne i specijalne) - partneri iz Kantona Sarajevo će 8. septembra 2017. godine učestvovati u promociji svojih usluga nudeći građanima različite edukativne sadržaje (promocije, večeri poezije, okrugle stolove, izložbe i sl.). Projektom je planirana snažna promocija biblioteka, njihovih bibliotečkih usluga i uopće, informacijskih i bibliotečkih nauka, te smatramo da je vaše učešće od izuzetne važnosti za realizaciju ovih aktivnosti.

Osuda prijetnji upućenih Ministru sigurnosti Bosne Hercegovine, Draganu Mektiću

Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu najoštrije osuđuje prijetnje smrću upućene Ministru sigurnosti Bosne i Hercegovine, Draganu Mektiću. Očekujemo od agencija za provedbu zakona u Bosni i Hercegovini da, u okviru svojih nadležnosti, poduzmu mjere i radnje u zaštiti ministra Mektića. Očekujemo snažan i beskompromisan odgovor nadležnih agencija i institucija na sve sigurnosne prijetnje upućene građanima u Bosni i Hercegovini uopšte, te se, iznova, kao akademska institucija, stavljamo na raspolaganje, da sa svojim kapacitetima doprinesemo većem stepenu sigurnosti u našoj državi.

Obavijest o predavanju predstavnika EUFOR-a na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnos

Obavještavaju se studenti Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije da će predstavnici EUFOR-a u Bosni i Hercegovini, predvođeni majorom Alexanderom Gstrein, održati predavanje na Fakultetu o EUFOR misiji, LOT sistemu i aktivnostima EUFOR-a u Bosni i Hercegovini. Predavanje će se održati u ponedjeljak, 22. maja 2017. godine, u amfiteatru PDS u prizemlju Fakulteta, sa početkom u 13:00 sati.

Uspješna realizacija ljetnih škola u Unsko-sanskom kantonu

Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije je u periodu od 08. do 13. maja 2017. godine uspješno sproveo dva programa cjeloživotnog učenja u Bihaću. Ljetna škola „Sigurnost u odgojno obrazovnim ustanovama“ realizirana je u partnerstvu sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Unsko-sanskog kantona, Ministarstvom unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, te Radio-televizijom USK. Akademsko osoblje Fakulteta, profesori i saradnici, te akademsko osoblje partnerske institucije Veleučilišta Velika Gorica, kao i stručnjaci iz prakse, vršili su intenzivnu petodnevnu edukaciju 61 polaznika sa područja cijelog Unsko-sanskog kantona, i to direktora, pedagoga, nastavn

Đurđevdan

Romi širom svijeta danas slave Đurđevdan (Ederlezi), jedan od najvećih romskih praznika koji označava dolazak proljeća. Svim Romima i drugim građanima koji slave praznik Đurđevdana, želimo sretan praznik.

Izdvajamo
Najnovije
Arhiva novosti
Pretraga po oznakama
  • Facebook Clean
  • YouTube Clean
  • Google+ Clean
  • Twitter Clean
Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije

Zmaja od Bosne 8, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

 

t. +387 33 561 200 (centrala)

t. +387 33 561 201 (dekanat)

f. +387 33 561 216 (fax)

 

fkn@fkn.unsa.ba

 

 

© 2015 FKKSS