In Memoriam - Prof. dr. Pavišić

Dana 27. jula 2016. godine iznenada je preminuo profesor emeritus Berislav Pavišić, bivši dekan Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, predstojnik Zavoda za kaznene znanosti Mošćenice, te predstojnik Katedre za kazneno postupovno pravo Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Profesor Pavišić bio je dugogodišnji saradnik i prijatelj Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu. Nastavnici i saradnici našeg fakulteta upućuju izraze dubokog saučešća porodici profesora Pavišića, kao i djelatnicima Pravnog Fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

OTVORENJE MEĐUNARODNE LJETNE ŠKOLE „UPRAVLJANJE U KRIZNIM SITUACIJAMA“

Međunarodna Ljetna škola „Upravljanje u kriznim situacijama“, koju u partnerstvu sa Veleučilištem Velika Gorica iz Republike Hrvatske organizuje Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu, realizira se u periodu od 15. do 21. jula 2016. godine. Za učešće u ovoj Međunarodnoj Ljetnoj školi prijavljeno je više od 70 polaznika, i to profesionalaca i praktičara iz organizacija čiji je djelokrug širi kontekst sigurnosti, djelatnika i volontera nevladinog sektora, te studenata iz Hrvatske, Srbije, sa Kosova i iz cijele Bosne i Hercegovine. Predavači iz regije, akademsko osoblje i stručnjaci iz prakse, sprovodiće intenzivnu sedmodnevnu teoretsku i prakt

Kriminalistička taktika

U izdanju Fakulteta unutar edicije Forensis objavljena je nova knjiga autorice Irme Deljkić pod nazivom "Kriminalistička taktika". Kriminalistička taktika prvenstveno je namijenjena da služi kao udžbenik studentima Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije koji prate istoimeni nastavni predmet. Također, knjiga je namijenjena naučnom i stručnom auditoriju iz oblasti kriminalistike, a posebice onima koji u svom svakodnevnom radu primjenjuju kriminalističkotaktičke radnje i mjere.

Bajramski praznici

Povodom predstojećeg muslimanskog praznika Ramazanskog bajrama, Fakultet neće raditi dana 05.07.2016. godine.

Izdvajamo
Najnovije
Arhiva novosti
Pretraga po oznakama
  • Facebook Clean
  • YouTube Clean
  • Google+ Clean
  • Twitter Clean
Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije

Zmaja od Bosne 8, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

 

t. +387 33 561 200 (centrala)

t. +387 33 561 201 (dekanat)

f. +387 33 561 216 (fax)

 

fkn@fkn.unsa.ba

 

 

© 2015 FKKSS