Predavanje ministra odbrane Bosne i Hercegovine, g. Sifeta Podžića

Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu je imao iznimnu čast da 7. decembra 2020. godine ugosti ministra odbrane Bosne i Hercegovine, g. Sifeta Podžića putem fakultetske online platforme „Google Classroom“ u okviru predmeta „Krizni menadžment“ na prvom ciklusu studija i „Operativni centri i komunikacijski sistemi“ na integrisanom studiju.

Studenti su imali zadovoljstvo da slušaju jedinstveno predavanje na temu važnosti razumijevanja različitih vrsta odgovora na krizu i nadnacionalnih nivoa upravljanja krizama kroz specifičnu refleksiju na historijski razvoj NATO saveza. Posebna pažnja je posvećena trenutnim izazovima sa kojima se Bosna i Hercegovina suočava, pri čemu su studenti imali priliku postavljati pitanja i učestvovati u diskusiji.


Ministar Podžić okončao je predavanje sa porukama o vrijednostima euroatlantskih integracija i prioritetima koji se trebaju razmatrati kako bi se odgovorno i adekvatno suočili sa izazovima trenutnog vremena. Profesor Nedžad Korajlić istakao je značaj održanog predavanja i posjete ovog tipa, te se zahvalio na ukazanom povjerenju i neprocjenjivom transferu znanja.

Izdvajamo
Najnovije
Arhiva novosti
Pretraga po oznakama
  • Facebook Clean
  • YouTube Clean
  • Google+ Clean
  • Twitter Clean
Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije

Zmaja od Bosne 8, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

 

t. +387 33 561 200 (centrala)

t. +387 33 561 201 (dekanat)

f. +387 33 561 216 (fax)

 

fkn@fkn.unsa.ba

 

 

© 2015 FKKSS