Poziv za sudjelovanje na Antifa školi (20.-26. april 2020.) u Šibeniku


Rosa Luxembourg Stiftung Southeast Europe organizira Antifa školu u Šibeniku od 20. do 26. aprila 2020. godine. Škola je rezultat rada i planiranja preko desetak aktiviste/inje iz regije koje razumiju antifašizam i antifašističke politike na jedan široki i konstruktivno-integrativan način. U sklopu planiranja škole organizacijska grupa je također proizvela „Antifašistički vodič za ljepši svijet“ koji smo nedavno promovirali u krcatoj dvorani Privrednika u Zagrebu.


Škola će u pet dana programa adresirati neke od ključnih pitanja i problema teorije i prakse povezane sa antifašističkim djelovanjem. Kombinirajući predavanja, radionice, razgovore te metode teatra potlačenih adresirat ćemo teme poput različitih horizontalnih/vertikalnih oblika organiziranja, nasilja kao političke metode obrane od fašizma, funkcioniranja fašizma, reprodukcije organizacija, rodne ravnopravnosti, anti-manjinskog nasilja, digitalne sigurnosti te proaktivnih politika antifašizma.

Uz adresiranje navedenih pitanja i problema cilj škole je i okupiti regionalne aktiviste/inje iz različitih područja borbi koje vidimo unutar široke i inkluzivne platforme antifašizma. Radni jezik škole će biti BHS.

E-mail prijave za našu školu u Šibeniku pošaljite na adresu josip.jagic@rosalux.org do 01.03. E-mail treba sadržavati ime i prezime, godinu rođenja, mjesto boravka i organizacijsku afilijaciju (ukoliko je ima). Uz ove osnovne podatke u e-mailu prijave obavezno je i odgovoriti na pitanje - kako će ti sudjelovanje na antifa školi pomoći u daljnjem organiziranju i političkom djelovanju unutar sredine u kojoj djeluješ? Odgovor ne treba biti duži od 3600 znakova (uključujući razmake). Obrazac za prijavu.

Troškovi puta, prehrane i smještaja su pokriveni od strane RLS SEE. Nažalost zbog ograničenih kapaciteta smještaja i pretežno radioničkog tipa rada nećemo biti u stanju primiti sve koji/e se prijave. Odgovore na dospjele prijave očekujte do 16.03.

Izdvajamo
Najnovije
Arhiva novosti
Pretraga po oznakama
  • Facebook Clean
  • YouTube Clean
  • Google+ Clean
  • Twitter Clean
Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije

Zmaja od Bosne 8, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

 

t. +387 33 561 200 (centrala)

t. +387 33 561 201 (dekanat)

f. +387 33 561 216 (fax)

 

fkn@fkn.unsa.ba

 

 

© 2015 FKKSS