Poziv za sudjelovanje na Antifa školi (20.-26. april 2020.) u Šibeniku

February 25, 2020

 

Rosa Luxembourg Stiftung Southeast Europe organizira Antifa školu u Šibeniku od 20. do 26. aprila 2020. godine. Škola je rezultat rada i planiranja preko desetak aktiviste/inje iz regije koje razumiju antifašizam i antifašističke politike na jedan široki i konstruktivno-integrativan način. U sklopu planiranja škole organizacijska grupa je također proizvela „Antifašistički vodič za ljepši svijet“ koji smo nedavno promovirali u krcatoj dvorani Privrednika u Zagrebu.

 

Škola će u pet dana programa adresirati neke od ključnih pitanja i problema teorije i prakse povezane sa antifašističkim djelovanjem. Kombinirajući predavanja, radionice, razgovore te metode teatra potlačenih adresirat ćemo teme poput različitih horizontalnih/vertikalnih oblika organiziranja, nasilja kao političke metode obrane od fašizma,  funkcioniranja fašizma, reprodukcije organizacija, rodne ravnopravnosti, anti-manjinskog nasilja, digitalne sigurnosti te proaktivnih politika antifašizma. 

 

Uz adresiranje navedenih pitanja i problema cilj škole je i okupiti regionalne aktiviste/inje iz različitih područja borbi koje vidimo unutar široke i inkluzivne platforme antifašizma. Radni jezik škole će biti BHS. 

 

E-mail prijave za našu školu u Šibeniku pošaljite na adresu josip.jagic@rosalux.org do 01.03. E-mail treba sadržavati ime i prezime, godinu rođenja, mjesto boravka i organizacijsku afilijaciju (ukoliko je ima). Uz ove osnovne podatke u e-mailu prijave obavezno je i odgovoriti na pitanje - kako će ti sudjelovanje na antifa školi pomoći u daljnjem organiziranju i političkom djelovanju unutar sredine u kojoj djeluješ? Odgovor ne treba biti duži od 3600 znakova (uključujući razmake). Obrazac za prijavu

 

Troškovi puta, prehrane i smještaja su pokriveni od strane RLS SEE. Nažalost zbog ograničenih kapaciteta smještaja i pretežno radioničkog tipa rada nećemo biti u stanju primiti sve koji/e se prijave. Odgovore na dospjele prijave očekujte do 16.03. 

Please reload

Izdvajamo