Posjeta Zamjenika ministra unutrašnjih poslova Republike Sjeverne Makedonije Fakultetu za kriminalis

Zamjenik ministra unutrašnjih poslova Republike Sjeverne Makedonije prof. dr. Agim Nuhiu i mr. Ardit Xhaferi državni savjetnik, posjetili su u petak 14. juna 2019. godine Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu.

Na današnjem radnom sastanku definisani su pravci budućih zajedničkih aktivnosti, naročito saradnja Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Sjeverne Makedonije, Fakultetom bezbjednsti – Skoplje, Univerziteta „Sv. Kiril Ohridski“ Bitola i drugim visokoškolskim ustanovama Republike Sjeverne Makedonije.

Dekan Fakulteta prof. dr. Nedžad Korajlić i njegovi saradnici, prof. dr. Dina Bajraktarević Pajević, rukovodilac Instituta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosen studije i Ermina Bakić, šef Službe za nastavu, upoznali su uvažene goste sa aktivnostima Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, te sa svim segmentima nastavnog procesa na sva tri ciklusa studija koji se odvija na Fakultetu, te naročito sa segmentom cjeloživotnog učenja, odnosno specijalističkim edukacijama koje za potrebe djelatnika agencija za provedbu zakona u Bosni i Hercegovini i regiji Zapadnog Balka kreira i provodi naš fakultet, te sa održanim međunarodnim ljetnim školama koje organizujemo u partnerstvu sa Filozofskim fakultetom Univerziteta „Sv. Kiril i Metodije“ i Direkcijom za zaštitu i spašavanje Republike Sjeverne Makedonije.Također je planiran angažman i posjeta stručnjaka iz prakse koji bi svoje znanje prenijeli studentima naročito o Cyber kriminalu, NATO integraciji Republike Sjeverne Makedonije i pozitivnim iskustvima koji bi se mogli primijeniti u Bosni i Hercegovini.

Gosti su istakli zadovoljstvo posjetom, a nakon što ih je dekan Korajlić upoznao sa prostornim resursima za odvijanje nastavnog procesa i vježbi studenata na Fakultetu, zaključeno je da pored vrhunske kadrovske osposobljenosti, Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije svakako raspolaže i prostornim kapacitetima i adekvatnom opremom za realizaciju planiranih aktivnosti.

Izdvajamo
Najnovije
Arhiva novosti
Pretraga po oznakama
  • Facebook Clean
  • YouTube Clean
  • Google+ Clean
  • Twitter Clean
Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije

Zmaja od Bosne 8, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

 

t. +387 33 561 200 (centrala)

t. +387 33 561 201 (dekanat)

f. +387 33 561 216 (fax)

 

fkn@fkn.unsa.ba

 

 

© 2015 FKKSS