Posjeta ministra unutrašnjih poslova KS Admira Katice Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i s

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, gospodin Admir Katica, te njegov saradnik prof. dr Faik Špago, posjetili su u srijedu, 09. januara 2019. godine Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu.

Ministar Katica je već u prvim danima nakon preuzimanja dužnosti inicirao održavanje sastanka sa dekanom Fakulteta, prof. dr Nedžadom Korajlićem i njegovim saradnicima, u cilju realizacije konkretnih aktivnosti sa našim fakultetom.

Na današnjem radnom sastanku definisani su pravci budućih zajedničkih aktivnosti, gdje je kao prioritet istaknuto kontinuirano usavršavanje i stručno osposobljavanje policijskih službenika u Kantonu Sarajevo.

„Segment strateškog opredjeljenja u radu Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo svakako je reforma znanja policijskih službenika, te afirmacija struke kao garanta boljeg sigurnosnog ambijenta“, istakao je ministar Katica. On je posebno naglasio da je baza znanja za takvu vrstu reforme na prvom mjestu Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, ali i Pravni fakultet, te Univerzitet u Sarajevu u svim svojim kapacitetima.

Dekan Fakulteta prof. dr Nedžad Korajlić i njegovi saradnici, prof. dr Admir Hadžikadunić, prodekan za nastavu, prof. dr Goran Kovačević, prodekan za finansije, i Ermina Bakić, šef Službe za nastavu, upoznali su uvažene goste sa aktivnostima Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, te sa svim segmentima nastavnog procesa na sva tri ciklusa studija koji se odvija na Fakultetu, te naročito sa segmentom cjeloživotnog učenja, odnosno specijalističkim edukacijama koje za potrebe djelatnika agencija za provedbu zakona u Bosni i Hercegovini kreira i provodi naš fakultet.

„Naše dugoročno i strateško opredjeljenje jeste kontinuirano unapređenje saradnje sa MUP-om Kantona Sarajevo“ , podcrtao je dekan Korajlić, te dodao da akademsko osoblje Fakulteta stoji na raspolaganju ministru i njegovom timu sa željom da kroz jedan inovirani, multidisciplinarni pristup rješavanju problema u oblasti sigurnosti pokuša doprinijeti rješavanju nekih od gorućih problema u Kantonu Sarajevo.

Ministar Katica i dekan Korajlić usaglasili su se da svakako postoji potreba za što snažnijom i intenzivnijom saradnjom naše dvije institucije, jer kvalitetne naučne analize i istraživanja na polju sigurnosti, zasigurno mogu značajno doprinijeti donošenju ključnih strateških i operativnih odluka u MUP-u Kantona Sarajevo i Upravi policije.

Gosti su istakli zadovoljstvo posjetom, a nakon što ih je dekan Korajlić upoznao sa unaprijeđenim prostornim resursima Fakulteta, zaključeno je da pored vrhunske kadrovske osposobljenosti, Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije svakako raspolaže i prostornim kapacitetima i adekvatnom opremom za realizaciju specijalističkih edukacija policijskih službenika u Kantonu Sarajevo.

Izdvajamo
Najnovije
Arhiva novosti
Pretraga po oznakama
  • Facebook Clean
  • YouTube Clean
  • Google+ Clean
  • Twitter Clean
Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije

Zmaja od Bosne 8, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

 

t. +387 33 561 200 (centrala)

t. +387 33 561 201 (dekanat)

f. +387 33 561 216 (fax)

 

fkn@fkn.unsa.ba

 

 

© 2015 FKKSS