Održana promocija knjige prof. Dr Olivera Bakreskog „Bezbednosni sistemi – komparativna analiza“

Cijenjeni profesor Filozofskog fakulteta – Instituta za bezbjednost, odbranu i mir Univerziteta „Sv. Kiril i Metodij“, prof. dr Oliver Bakreski, koji je i predavač na zajedničkom master studiju Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu „Korporativna sigurnost i zaštita“, u povodu 20 godina svog akademskog rada i djelovanja na Filozofskom fakultetu u Skopju, objavio je i svoju dvadesetu knjigu „Bezbednosni sistemi – Komparativna analiza“.


Dana 22.11.2018. godine u Skopju održana je promocija knjige, o kojoj su govorili dekan Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu, prof. dr Nedžad Korajlić, te prodekan za nauku, prof. dr Jasmin Ahić, kao i profesor Fakulteta bezbednosti Univerziteta u Beogradu, prof. dr Zoran Keković.


Promotori su istakli značaj objavljivanja ovog djela, ne samo za potrebe nastavnog procesa na Institutu za bezbjednost, odbranu i mir, već u kontekstu šire primjene u struci, naročito kada je u pitanju kvalitativno poznavanje sigurnosnih sistema u Regionu i šire.

Izdvajamo
Najnovije
Arhiva novosti
Pretraga po oznakama
  • Facebook Clean
  • YouTube Clean
  • Google+ Clean
  • Twitter Clean
Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije

Zmaja od Bosne 8, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

 

t. +387 33 561 200 (centrala)

t. +387 33 561 201 (dekanat)

f. +387 33 561 216 (fax)

 

fkn@fkn.unsa.ba

 

 

© 2015 FKKSS