Okrugli sto u saradnji sa EYOF

Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu u partnerstvu sa „EYOF 2019“ u utorak, 24. aprila 2018. godine organizuje Okrugli sto na temu „Sigurnost na EYOF 2019“.

Imajući u vidu značaj održavanja predstojeće manifestacije EYOF 2019 (European Youth Olympic Festival), te naročito uzimajući u obzir sigurnosne aspekte pripreme i realizacije ovog velikog sportskog događaja, Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu organizuje ovaj naučno-stručni skup. Upravo temom ovog Okruglog stola, otvara se akademska i stručna diskusija – jesmo li i u kojem obliku spremni odgovoriti eventualnom izazovu? Imamo li odgovore, imamo li plan? Namjera je ukazati na važnost pravovremenog planiranja odgovora na sve sigurnosne izazove koje nosi organizacija EYOF-a 2019, ukazati na značaj izrade planova sigurnosti tokom realizacije EYOF 2019 i na važnost zaštite kritične infrastrukture (borilišta i ostali objekti), te posebno utvrditi kritična sigurnosna pitanja i ukazati na važnost utvrđivanja nadležnosti i odgovornosti sigurnosnih agencija.

U vezi sa otvorenim pitanjima, na Okruglom stolu svoja iskustva i stavove, kao i već poduzete aktivnosti, sa učesnicima će podijeliti predstavnici agencija za provedbu zakona u Bosni i Hercegovini, predstavnici organizatora, a svakako i naučni djelatnici sa Univerziteta u Sarajevu.

AGENDA

Izdvajamo
Najnovije
Arhiva novosti
Pretraga po oznakama
  • Facebook Clean
  • YouTube Clean
  • Google+ Clean
  • Twitter Clean
Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije

Zmaja od Bosne 8, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

 

t. +387 33 561 200 (centrala)

t. +387 33 561 201 (dekanat)

f. +387 33 561 216 (fax)

 

fkn@fkn.unsa.ba

 

 

© 2015 FKKSS