Saradnja Grupacije AS i Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije

Predsjednik Uprave Grupacije AS, gospodin Rusmir Hrvić, posjetio je u ponedjeljak, 12.03.2018. godine Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu. Dekan Fakulteta prof. dr Nedžad Korajlić i prodekan za nauku prof. dr Jasmin Ahić upoznali su gospodina Hrvića sa aktivnostima koje predstoje Fakultetu u realizaciji Godišnje Evropske kriminološke konferencije 2018, kao i sa ostalim značajnim projektima koje provodi naš fakultet u narednom periodu.

Iako je saradnja između Fakulteta i najveće i najuspješnije grupacije u Bosni i Hercegovini već ranije uspostavljena, ovo je bio prvi radni sastanak koji je upriličen u cilju dogovora konkretnih aktivnosti i podrške AS Group u implementaciji razvojnih planova Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije. Dekan Korajlić sa saradnicima je prezentirao mogućnosti saradnje, te upoznao gospodina Hrvića sa prostornim i kadrovskim kapacitetima kojima raspolaže Fakultet, te ukazao na segmente u kojima bi AS grupacija mogla pomoći našoj ustanovi za dalje unapređenje nastavnog i naučnog procesa koji se odvija u našoj kući. Gospodin Rusmir Hrvić iskazao je zadovoljstvo zbog dogovorene saradnje, te posebno istakao značaj i važnost podrške privrednog sektora akademskoj zajednici i nužnost jačanja međusobne povezanosti, kada je u pitanju kvalitetno visoko obrazovanje kadrova i njihovog pozicioniranja na tržištu rada, naročito u segmentu korporativne sigurnosti.


Dekan prof. dr Nedžad Korajlić ovom prilikom uručio je gospodinu Hrviću zahvalnicu Fakulteta Grupaciji AS za dosadašnju i buduću uspješnu saradnju, kao i zahvalnicu i značku Fakulteta Rusmiru Hrviću, za njegov lični angažman u uspostavljanju partnerskih odnosa sa Fakultetom za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije.

Izdvajamo
Najnovije
Arhiva novosti
Pretraga po oznakama
  • Facebook Clean
  • YouTube Clean
  • Google+ Clean
  • Twitter Clean
Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije

Zmaja od Bosne 8, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

 

t. +387 33 561 200 (centrala)

t. +387 33 561 201 (dekanat)

f. +387 33 561 216 (fax)

 

fkn@fkn.unsa.ba

 

 

© 2015 FKKSS