Zvanično otvorena Zimska škola „Digitalna forenzika i informacijska sigurnost“

Zimska škola „Digitalna forenzika i informacijska sigurnost“ koju u partnerstvu sa MICROSOFT-om Bosne i Hercegovine provodi Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu, zvanično je otvorena u prostorijama Fakulteta u petak, 19.01.2018. godine.

U ovom akademskom programu cjeloživotnog učenja učestvuje gotovo 50 polaznika, i to profesionalci iz IT sektora i agencija za provedbu zakona u Bosni i Hercegovini, te studenti Univerziteta u Sarajevu – Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, Pravnog fakulteta, Elektrotehničkog fakulteta, Fakulteta političkih nauka, kao i studenata drugih visokoškolskih ustanova iz naše zemlje. Akademsko osoblje Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije i najeminentniji stručnjaci iz prakse, delegirani od strane MICROSOFT-a, sprovodiće intenzivnu obuku polaznika u cilju savladavanja programa digitalne forenzike i informacijske sigurnosti.

Pored MICROSOFT-a Bosne i Hercegovine, partneri u realizaciji ovog projekta su Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine, Državna agencija za istrage i zaštitu – SIPA, te Centar za edukaciju sudija i tužilaca F BiH. Stalni partner svih programa cjeloživotnog učenja koje realizira Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu, pa tako i ove Zimske škole, je Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

Voditelj Zimske škole, prof. dr Dina Bajraktarević Pajević, prisutnim polaznicima je predstavila program i predavače, te zaželjela uspješan rad. Dekan Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, prof. dr Nedžad Korajlić i direktor MICROSOFT-a u Bosni i Hercegovini, Omar Krivošija, istakli su značaj ovog partnerstva i važnost dodatnog usavršavanja i edukacije kadra iz ove oblasti. U ime Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, glasnogovornik Ministarstva Admir Malagić pozdravio je aktivnosti našeg fakulteta u području afirmacije struke i kontinuiranog rada na obrazovanju profesionalaca koji će znati odgovoriti na sve kompleksnije sigurnosne izazove.

Pored polaznika Zimske škole, zvaničnom otvaranju prisustvovali su i predstavnici partnerskih institucija, profesori Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, te prorektori Univerziteta u Sarajevu, prof. dr Aida Hodžić i prof. dr Aleksandra Nikolić.

Zimska škola „Digitalna forenzika i informacijska sigurnost“ održavaće se na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije svakog petka i subote u periodu od 19. januara do 10. februara 2018. godine.

Izdvajamo
Najnovije
Arhiva novosti
Pretraga po oznakama
  • Facebook Clean
  • YouTube Clean
  • Google+ Clean
  • Twitter Clean
Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije

Zmaja od Bosne 8, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

 

t. +387 33 561 200 (centrala)

t. +387 33 561 201 (dekanat)

f. +387 33 561 216 (fax)

 

fkn@fkn.unsa.ba

 

 

© 2015 FKKSS