Potpisan sporazum o naučnoj, obrazovnoj i stručnoj saradnji između Fakulteta za kriminalistiku, krim

Dekan Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu, prof. dr Nedžad Korajlić, i predsjednik Upravnog odbora Komore agencija i unutrašnjih službi za zaštitu ljudi i imovine, g-din Malik Krivić, potpisali su u ponedjeljak, 15.01.2018. godine Sporazum o naučnoj, obrazovnoj i stručnoj saradnji.

Ovim sporazumom otvara se mogućnost zajedničkog organizovanja naučno-istraživačkih aktivnosti, konferencija, simpozija, seminara, radionica, kao i ulaganja zajedničkih napora za osiguranje finansijskih sredstava iz vanjskih izvora. Također, sporazum podrazumijeva izradu zajedničkih istraživačkih projekata, te programa usavršavanja akademskog i stručnog kadra, promociju individualnih kontakata među akademskim i stručnim kadrovima, kao i razmjenu akademskog i stručnog kadra u redovnim i posebnim edukativnim procesima.

Potpisivanje sporazuma upriličeno je tokom zvanične posjete predstavnika Komore Fakultetu, nakon čega je održan i radni sastanak na kome su definisani pravci budućih zajedničkih aktivnosti. Dekan Korajlić i g-din Krivić istakli su zadovoljstvo zbog ove saradnje i izrazili nadu da je ovo samo početak brojnih partnerskih aktivnosti u budućnosti.

Izdvajamo
Najnovije
Arhiva novosti
Pretraga po oznakama
  • Facebook Clean
  • YouTube Clean
  • Google+ Clean
  • Twitter Clean
Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije

Zmaja od Bosne 8, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

 

t. +387 33 561 200 (centrala)

t. +387 33 561 201 (dekanat)

f. +387 33 561 216 (fax)

 

fkn@fkn.unsa.ba

 

 

© 2015 FKKSS