Sporazum o znanstvenoj, obrazovnoj i stručnoj suradnji

Sporazum o znanstvenoj, obrazovnoj i stručnoj suradnji danas su u Mostaru potpisali prof.dr.Nedžad Korajlić, dekan Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Sveučilišta u Sarajevu i Branko Vukoja, ravnatelj Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova AEPTM.

Ovim sporazumom otvara se mogućnost zajedničkog organiziranja znanstveno-istraživačkih aktivnosti, konferencija, simpozija, seminara, radionica, kao i ulaganja zajedničkih napora za osiguranje financijskih sredstava iz vanjskih izvora. Također, sporazum podrazumijeva izradu zajedničkih istraživačkih projekata, te programa usavršavanja akademskog i stručnog kadra, promociju individualnih kontakata među akademskim i stručnim kadrovima, razmjenu akademskog i stručnog kadra u redovnim i posebnim edukativnim procesima u kojima strane sudjeluju, kao i proučavanje problema od zajedničkoga interesa i pronalaženje najboljih načina njihova rješavanja.

Potpisujući sporazum, Korajlić i Vukoja su isticali opravdanost partnerske suradnje ove dvije institucije koja će doprinijeti razmjeni iskustava i znanja u stručnoj, obrazovnoj i znanstveno-istraživačkoj oblasti.

U pratnji ravnatelja Vukoje i pomoćnika za obuku Elvira Velića, prof.Korajlić je posjetio novoizgrađeni kompleks objekata AEPTM koji će u skoroj budućnosti biti pušten u rad, te privremeni Centar za obuku AEPTM, gdje se obratio kadetima, polaznicima temeljne policijske obuke među kojima ima i diplomiranih kriminalista sa Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Sveučilišta u Sarajevu. Prof.Korajlić je izrazio zadovoljstvo zbog potpisivanja sporazum s AEPTM, na temelju kojega će se profesori s Fakulteta kojim rukovodi uključiti u nastavni proces u AEPTM.

Tijekom susreta s kadetima ukazao je na značaj i ulogu kriminalistike u istraživanju kaznenih djela, kao i na značaj obuke generalno u podizanju kompetencija ovlaštenih službenih osoba. Poseban naglasak stavio je na značaj profesionalne etike u radu policijskih službenika što se zorno prikazuje kroz načelo 'hladne glave, vrućeg srca i čistih ruku'.

Izvor: Agencija za školovanje i stručno usavršavanje kadrova

Izdvajamo
Najnovije
Arhiva novosti
Pretraga po oznakama
  • Facebook Clean
  • YouTube Clean
  • Google+ Clean
  • Twitter Clean
Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije

Zmaja od Bosne 8, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

 

t. +387 33 561 200 (centrala)

t. +387 33 561 201 (dekanat)

f. +387 33 561 216 (fax)

 

fkn@fkn.unsa.ba

 

 

© 2015 FKKSS