U Ambasadi Bosne i Hercegovine u Skoplju potpisan Protokol o partnerstvu u organizaciji Međunarodne

U Ambasadi Bosne i Hercegovine u Skoplju 22. novembra 2017. godine potpisan je Protokol o partnerstvu u organizaciji Međunarodne ljetne škole između Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju sigurnosne studije univerziteta u Sarajevu i Filozofskog fakulteta Univerziteta „Sv.Kiril i Metodij“ iz Skoplja.

Protokol o saradnji su potpisali dekan Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu prof.dr. Nedžad Korajlić i dekan Filozofskog fakulteta Univerziteta „Sv.Kiril i Metodije“ prof.dr. Ratko Duev.

Nakon potpisivanja ambasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Makedoniji Lepa Babić, dekani Korajlić i Duev, kao i direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak, koji je također prisustvovao potpisivanju, su izrazili zadovoljstvo zbog potpisivanja Protokola i uspostavljanja saradnje dviju visokoškolskih institucija.

Međunarodna ljetna škola predstavlja novi, multidisciplinarni akademski program cjeloživotnog obrazovanja na temu: „Upravljanje u uslovima migrantskih kriza“. Potpisivanje je upriličeno na marginama konferencije na temu: „Jačanje kapaciteta i resursa u uslovima migrantske krize na Zapadnom Balkanu“ koja se održava u Skoplju.

Izdvajamo
Najnovije
Arhiva novosti
Pretraga po oznakama
  • Facebook Clean
  • YouTube Clean
  • Google+ Clean
  • Twitter Clean
Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije

Zmaja od Bosne 8, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

 

t. +387 33 561 200 (centrala)

t. +387 33 561 201 (dekanat)

f. +387 33 561 216 (fax)

 

fkn@fkn.unsa.ba

 

 

© 2015 FKKSS