Bivša zastupnica Evropskog parlamenta Doris Pack održala predavanje na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu

November 9, 2017

Na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu 7. 11. 2017. godine studentima prvog ciklusa studija predavanje je održala njemačka političarka, dugogodišnja izvjestiteljica Evropskog parlamenta za Bosnu i Hercegovinu i direktorica Robert Schuman Instituta gđa Doris Pack. 


U saradnji sa predstavništvom Fondacije Konrad Adenauer u Bosni i Hercegovini, gđa Doris Pack je dodiplomcima Fakulteta održala jednočasovno predavanje u kojem se između ostalog osvrnula na segmente svoje bogate političke karijere i iskustva, ali i na aktuelnu društveno-političku situaciju u Bosni i Hercegovini.


Kao bivša predsjednica Odbora Evropskoga parlamenta za Jugoistočnu Europu, istakla je da jedino unutrašnjim naporima na postizanju konsenzusa po ključnim pitanjima ali i intenziviranjem društvenog angažmana svih njenih stanovnika, Bosna i Hercegovna može postati postati prosperitetna država, posebno za mlade ljude.
 

 

 

Please reload

Izdvajamo

Direktor FUCZ Fahrudin Solak studentima Fakulteta za kriminalistiku u Sarajevu održao predavanje o sistemu CZ u FBiH i ulozi i položaju FUCZ

November 13, 2019

1/10
Please reload

Najnovije