ODRŽAN PRVI CYBER SECURITY FORUM

Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije je organizator Prvog Cyber Security Foruma, koji je na Fakultetu održan 13. oktobra 2017. godine.

Forumu je prisustvovalo više od 60 učesnika, za koje je ovaj događaj bio prilika da razmijene iskustva i ideje iz ove oblasti. Prezentirane su novosti i trendove iz oblasti IT sigurnosti, a relevantni sigurnosni i pravni stručnjaci govorili su o tome koliko su naše društvo, država i kompanije spremne da uspješno odgovore na sve izazove i prijetnje iz ove oblasti, kao i o prilagođenosti pravnog okvira u Bosni i Hercegovini ovoj problematici.

Prof. dr Jasmin Ahić moderirao je diskusiju u kojoj su učestvovali sljedeći panelisti: Predrag Puharić - Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, Adnan Čeljo - Comtrade distribution doo, Omar Krivošija - Microsoft BiH, Admir Malagić - Ministarstvo sigurnosti BiH, Arben Murtezić - Centar za edukaciju sudija i tužilaca F BiH, Igor Raić -Američki univerzitet u BiH i Rešad Rovčanin - Cisco BiH

U sklopu Cyber Security Foruma održana su i tehnička predavanja, koja su realizirali Cisco predavači - Gyorgy Acs i Duško Mirjanić.

Imajući u vidu iskazano zadovoljstvo učesnika i panelista organizacijom i realizacijom ovog događaja, Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije svakako će organizovati i drugi Cyber Security Forum, u nadi da će i ovaj naučno-stručni Forum postati tradicionalan.

U nastavku se mogu pogledati medijski izvještaji, kao i galerija fotografija:

Prilog od 15.min., gostovanje prof. Sadiković od 29.min:

Galerija fotografija

N1

Oslobođenje

Vijesti.ba

NAP

TV SA - Od 18.min

Mreža mira

Izdvajamo
Najnovije
Arhiva novosti
Pretraga po oznakama
  • Facebook Clean
  • YouTube Clean
  • Google+ Clean
  • Twitter Clean
Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije

Zmaja od Bosne 8, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

 

t. +387 33 561 200 (centrala)

t. +387 33 561 201 (dekanat)

f. +387 33 561 216 (fax)

 

fkn@fkn.unsa.ba

 

 

© 2015 FKKSS