Evropsko i međunarodno krivično pravo: Ljudska prava u krivičnom postupku

October 20, 2017

Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu po prvi put bio je domaćin međunarodnog seminara pod nazivom "Evropsko i međunarodno krivično pravo: Ljudska prava u krivičnom postupku" koji je održan u periodu 16. – 19. oktobra 2017. godine u Sarajevu.

U saradnji Pravnih fakulteta sa Univerziteta Passau (Njemačka), Univerziteta Plzeň (Češka), Masaryk univerziteta (Češka), Sveučilišta u Zagrebu (Hrvatska), Jagiellonian univerziteta Krakow (Poljska) te Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu, seminar je okupio 23 učesnika koji su kroz panel izlaganja i diskusije raspravljali o svim bitnim aspektima zaštite ljudskih prava u krivičnim postupcima u Evropi.


Kako bi se upoznali sa društveno-političkim uređenjem Bosne i Hercegovine, učesnici seminara su 17. i 18. oktobra 2017. godine posjetili Parlamentarnu skupštinu i Ustavni sud Bosne i Hercegovine. 


Na zatvaranju seminara svim učesnicima su uručeni certifikati, a domaćini su pozvali prisutne da uzmu aktivno učešće na predstojećoj naučnoj konferenciji Evropskog kriminološkog udruženja koja se od 29. avgusta – 1.  septembra 2018. godine održava u Sarajevu. 

 

GALERIJA FOTOGRAFIJA
 

 

 

Please reload

Izdvajamo

Čestitka povodom Dana nezavisnosti SAD-a

July 3, 2020

1/10
Please reload

Najnovije