Završena Ljetna škola “Obrada lica mjesta krivičnog djela”

July 7, 2017

Dodjelom certifikata danas je zvanično završena četverodnevna Ljetna škola  "Obrada lica mjesta krivičnog djela" koju je organizovao Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu u saradnji sa MUP-om Tuzlanskog kantona, u Tuzli od 03. do 06.07.2017.godine. Svečanost dodjele certifikata za 20 polaznika škole - policijskih službenika Uprave policije ovog Ministarstva, upriličena je danas u prostorijama Jedinice policije za specijalnu podršku i OBL MUP TK-a u Tuzli, dok je istog dana održana i vježba - simulacija obrade lica mjesta krivičnog djela.

Certifikate o uspješno završenoj školi polaznicima su uručili ministar unutrašnjih poslova mr. Husein Topčagić i prof.dr. Jasmin Ahić, prodekan za nauku Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, a svečanosti su prisustvovali predstavnici menadžmenta Uprave policije MUP-a TK-a i Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu.


"Na ovaj način krunisana je uspješna saradnja sa Fakultetom za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije. Nadam se da će polaznici koji su uspješno završili Ljetnu školu, stečeno znanje znati iskoristiti na najbolji način u svom budućem radu. Stvaranje jake, profesionalne, efikasne policije, kadrovski osposobljene i materijalno-tehnički opremljene policije su naši prioritetni zadaci i u proteklom periodu smo jako puno učinili u tom pravcu, što ćemo nastavit i dalje" - rekao je ministar Topčagić.


"Izuzetno nam je zadovoljstvo da imamo vrlo dobu saradnju sa MUP-om TK-a, i uvjeren sam da će ista biti nastavljena i na drugim područjima kada su u pitanju ovakvi trening programi, prvenstveno specijaliziranog i funkcionalnog tipa za pripadnike policijskih službi" - istakao je prof.dr. Jasmin Ahić, prodekan za nauku Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije.

 

GALERIJA

Please reload

Izdvajamo

Čestitka povodom Dana nezavisnosti SAD-a

July 3, 2020

1/10
Please reload

Najnovije