Saradnja Univerziteta u Sarajevu i javnih univerziteta na Kosovu

January 18, 2017

Delegacija Univerziteta u Sarajevu – koju čine prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor, prof. dr. Aleksandra Nikolić, prorektorica za međunarodnu saradnju, prof. dr. Aida Hodžić, prorektorica za nastavu i studentska pitanja, i prof. dr. Nedžad Korajlić, dekan Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije – boravi u trodnevnoj posjeti Kosovu.

 


Posjeta je organizirana s ciljem uspostavljanja institucionalne saradnje između Univerziteta u Sarajevu i kosovskih javnih univerziteta potpisivanjem sporazumā o saradnji. U ponedjeljak 16. januara 2017. godine potpisan je Sporazum o saradnji između Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta „Ukshin Hoti“ u Prizrenu, a u utorak 17. januara upriličeno je potpisivanje Sporazuma o saradnji između Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta „Hasan Priština“ u Prištini. U toku posjete sporazumi o saradnji će biti potpisani i sa Univerzitetom „Haxhi Zeka“ u Peći i Univerzitetom u Gnjilanu.

Sporazumi o saradnji između Univerziteta u Sarajevu i javnih univerziteta na Kosovu predviđaju saradnju kroz umrežavanje i razmjenu studenata i nastavnog osoblja, rad na istraživanju, posjete i razmjene iskustava, organizaciju zajedničkih konferencija, kongresa i seminara, razmjenu stručne literature, udžbenika i ostalih publikacija.

 

Izvor: Unsa.ba

Please reload

Izdvajamo

Čestitka povodom Dana nezavisnosti SAD-a

July 3, 2020

1/10
Please reload

Najnovije