Sedmi sajam stipendija


Prepoznajući važnost mobilnosti studenata, nastavnika i saradnika kroz partnerske univerzitete u Evropi ali i šire, Univerzitet u Sarajevu je više godina zaredom organizator Sajma stipendija – jedinstvene manifestacije ove vrste u Bosni i Hercegovini čiji je cilj da okupi sve institucije koje dodjeljuju i/ili administriraju stipendije ili dodjeljuju druge vrste finansijske podrške za studiranje u BiH i inostranstvu, te da im omogući da predstave svoje programe stipendiranja i finansijske podrške i daju priliku bh. studentima da sve informacije o mogućnostima studiranja u inostranstvu dobiju na jednom mjestu.

Na svakom od prethodnih sajmova stipendija učestvovalo je preko 20 institucija u Bosni i Hercegovini koje su predstavile različite oblike finansijske podrške (stipendije, jednokratnu finansijsku podršku, kredite, zajmove itd.) bh. građanima za studij u Bosni i Hercegovini i inostranstvu (vladine i nevladine organizacije, diplomatsko-konzularna predstavništva, centri civilnih inicijativa, lokalne zajednice, strane institucije, kulturni centri i dr.).

Sedmi sajam stipendija će se održati 15. decembra 2016. godine u periodu od 10:00 do 16:00 sati. Mjesto održavanja Sajma je Mašinski fakultet Univerziteta u Sarajevu. Više informacija o organizaciji i prijavi na isti dostupno je na web i društvenim stranicama Univerziteta u Sarajevu (www.unsa.ba i www.erasmus-unsa.ba/sajamstipendija).

Sedmi sajam stipendija organizira Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu u saradnji sa Mašinskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu. Medijski partner Sajma je web portal Stipendije.ba.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane institucije da učestvuju na Sedmom sajmu stipendija. Rok za prijavu je 9. decembar 2016. godine, a sve institucije koje žele učestvovati mogu se prijaviti online na: www.erasmus-unsa.ba/sajamstipendija.

Izdvajamo
Najnovije
Arhiva novosti
Pretraga po oznakama
  • Facebook Clean
  • YouTube Clean
  • Google+ Clean
  • Twitter Clean
Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije

Zmaja od Bosne 8, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

 

t. +387 33 561 200 (centrala)

t. +387 33 561 201 (dekanat)

f. +387 33 561 216 (fax)

 

fkn@fkn.unsa.ba

 

 

© 2015 FKKSS