Sedmi sajam stipendija

November 30, 2016

Prepoznajući važnost mobilnosti studenata, nastavnika i saradnika kroz partnerske univerzitete u Evropi ali i šire, Univerzitet u Sarajevu je više godina zaredom organizator Sajma stipendija – jedinstvene manifestacije ove vrste u Bosni i Hercegovini čiji je cilj da okupi sve institucije koje dodjeljuju i/ili administriraju stipendije ili dodjeljuju druge vrste finansijske podrške za studiranje u BiH i inostranstvu, te da im omogući da predstave svoje programe stipendiranja i finansijske podrške i daju priliku bh. studentima da sve informacije o mogućnostima studiranja u inostranstvu dobiju na jednom mjestu. 

 

Na svakom od prethodnih sajmova stipendija učestvovalo je preko 20 institucija u Bosni i Hercegovini koje su predstavile različite oblike finansijske podrške (stipendije, jednokratnu finansijsku podršku, kredite, zajmove itd.) bh. građanima za studij u Bosni i Hercegovini i inostranstvu (vladine i nevladine organizacije, diplomatsko-konzularna predstavništva, centri civilnih inicijativa, lokalne zajednice, strane institucije, kulturni centri i dr.).

 

Sedmi sajam stipendija će se održati 15. decembra 2016. godine u periodu od 10:00 do 16:00 sati. Mjesto održavanja Sajma je Mašinski fakultet Univerziteta u Sarajevu. Više informacija o organizaciji i prijavi na isti dostupno je na web i društvenim stranicama Univerziteta u Sarajevu (www.unsa.ba i www.erasmus-unsa.ba/sajamstipendija). 

Sedmi sajam stipendija organizira Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu u saradnji sa Mašinskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu. Medijski partner Sajma je web portal Stipendije.ba


Ovim putem pozivamo sve zainteresirane institucije da učestvuju na Sedmom sajmu stipendija. Rok za prijavu je 9. decembar 2016. godine, a sve institucije koje žele učestvovati mogu se prijaviti online na: www.erasmus-unsa.ba/sajamstipendija. 

 

Please reload

Izdvajamo

Čestitka povodom Dana nezavisnosti SAD-a

July 3, 2020

1/10
Please reload

Najnovije