Kazazović – Korajlić: Ministarstvo će biti partner u organizaciji dvije međunarodne ljetne škole Fak

Dvije međunarodne ljetne škole o temama „Upravljanje u kriznim situacijama“ i „Smjernice za postupanje u slučaju nasilja nad djecom u Bosni i Hercegovini“ bile su povod današnjeg sastanka na kojem je dekan Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu Nedžad Korajlić upoznao ministra za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvira Kazazovića sa detaljima njihove organizacije.

„Za prvu ljetnu školu, već imamo registrovano preko 40 studenata iz regiona – Hrvatske, Srbije, Kosova i Makedonije, dok će ciljna grupa učesnika u radu druge škole biti direktori, pedagozi, socijalni radnici i predstavnici vijeća roditelja osnovnih škola Kantona Sarajevo“, istakao je dekan Korajlić.

Naglasio je da će se škola o temi „Upravljanje u kriznim situacijama“ održati od 15. do 21. jula naredne godine u prostorijama fakulteta, a terenski dio nastave na olimpijskoj planini Bjelašnica. Dodao je da će precizan termin za održavanje druge škole biti naknadno utvrđen.

„Ministarstvo je spremno biti partner fakultetu u organizaciji ovih škola u smislu davanja preporuka za učešće aktera u njihovom radu“, kazao je ovom prilikom ministar Kazazović.

Naveo je i da je Ministarstvo prepoznalo značaj organizacije ovih ljetnih škola, posebno škole koja će tretirati temu kriznog komuniciranja i upravljanja njime, zbog potrebe za uvezivanjem regiona u slučajevima postupanja u kriznim situacijama.

Sastanku su prisustvovali i prodekan za nastavu Admir Hadžikadunić i šefica Službe za nastavu ovog fakulteta Ermina Bakić.listiku, kriminologiju i sigurnosne studije.

Izvor

Izdvajamo
Najnovije
Arhiva novosti
Pretraga po oznakama
  • Facebook Clean
  • YouTube Clean
  • Google+ Clean
  • Twitter Clean
Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije

Zmaja od Bosne 8, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

 

t. +387 33 561 200 (centrala)

t. +387 33 561 201 (dekanat)

f. +387 33 561 216 (fax)

 

fkn@fkn.unsa.ba

 

 

© 2015 FKKSS