Kazazović – Korajlić: Ministarstvo će biti partner u organizaciji dvije međunarodne ljetne škole Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije

December 16, 2015

Dvije međunarodne ljetne škole o temama „Upravljanje u kriznim situacijama“ i „Smjernice za postupanje u slučaju nasilja nad djecom u Bosni i Hercegovini“ bile su povod današnjeg sastanka na kojem je dekan Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu Nedžad Korajlić upoznao ministra za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvira Kazazovića sa detaljima njihove organizacije.

 

„Za prvu ljetnu školu, već imamo registrovano preko 40 studenata iz regiona – Hrvatske, Srbije, Kosova i Makedonije, dok će ciljna grupa učesnika u radu druge škole biti direktori, pedagozi, socijalni radnici i predstavnici vijeća roditelja osnovnih škola Kantona Sarajevo“, istakao je dekan Korajlić.


Naglasio je da će se škola o temi „Upravljanje u kriznim situacijama“ održati od 15. do 21. jula naredne godine u prostorijama fakulteta, a terenski dio nastave na olimpijskoj planini Bjelašnica.  Dodao je da će precizan termin za održavanje druge škole biti naknadno utvrđen.


„Ministarstvo je spremno biti partner fakultetu u organizaciji ovih škola u smislu davanja preporuka za učešće aktera u njihovom radu“, kazao je ovom prilikom ministar Kazazović.


Naveo je i da je Ministarstvo prepoznalo značaj organizacije ovih ljetnih škola, posebno škole koja će tretirati temu kriznog komuniciranja i upravljanja njime, zbog potrebe za uvezivanjem regiona u slučajevima postupanja u kriznim situacijama.


Sastanku su prisustvovali i prodekan za nastavu Admir Hadžikadunić i šefica Službe za nastavu ovog fakulteta Ermina Bakić.listiku, kriminologiju i sigurnosne studije.

 

Izvor

Please reload

Izdvajamo

Čestitka povodom Dana nezavisnosti SAD-a

July 3, 2020

1/10
Please reload

Najnovije