XV Dani kriminalističkih nauka

September 30, 2015

NAJAVA DOGAĐAJA: Međunarodna naučna konferencija „Kriminologija i kriminalistika u funkciji upravljanja kvalitetom sistema sigurnosti“ – XV Dani kriminalističkih nauka

 

DATUM ODRŽAVANJA: 02. oktobar 2015. godine


Mjesto održavanja: SARAJEVSKA VIJEĆNICA


Vrijeme: početak Konferencije 10:00 sati
                predviđeno vrijeme za davanje izjava: od 09:30 sati

 

Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu  i ove godine organizuje svoje, sada već tradicionalne, XV Dane kriminalističkih nauka. 

 

Ovogodišnja Međunarodna naučna konferencija pod nazivom „Kriminologija i kriminalistika u funkciji upravljanja kvalitetom sistema sigurnosti“ organizirana je u tri zasebne sesije, od kojih su prve dvije već uspješno realizirane u saradnji sa partnerskim institucijama Direkcijom za koordinaciju policijskih tijela u Bosni i Hercegovini, te Centrom za društvena istraživanja Burč Univerziteta. Sesije naučne konferencije su održane u maju i junu ove godine, sa značajnim odjekom u u naučnim krugovima i bosanskohercegovačkoj javnosti.


Završna plenarna sesija konferencije održaće se 02. oktobra 2015. godine, u prostoru sarajevske Vijećnice, sa početkom u 10:00 sati,  a za učešće u istoj prijavljen je veliki broj izlagača sa naučnim radovima, a svoje prisustvo potvrdili su i brojni gosti, čime će ova konferencija okupiti najrelevantnije naučne djelatnike iz Bosne i Hercegovine iz oblasti  kriminalistike, kriminologije i sigurnosnih studija, kao i naučnike iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije, Kosova itd. Takođe, prisustvo su potvrdili premijer Vlade Kantona Sarajevo, Elmedin Konaković, ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS, prof. dr. Elvir Kazazović, gradonačelnik Sarajeva, prof. dr. Ivo Komšić, kao i direktori i predstavnici agencija za provedbu zakona u Bosni i Hercegovini, predstavnici akademske zajednice, te članovi diplomatskog kora u Bosni i Hercegovini.


Pozivamo Vas da ispratite rad Konferencije, te Vas molimo da obavijestite javnost o ovom događaju. U prilogu Vam dostavljamo Agendu, i stojimo na raspolaganju za sve dodatne informacije. 

Please reload

Izdvajamo