DANI KRIZNOG UPRAVLJANJA

April 14, 2015

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović otvorio je 6. međunarodnu konferenciju „Dani kriznog upravljanja”, koju danas i sutra u Hotelu „Aristos” u Zagrebu organizira Veleučilište Velika Gorica.

Predsjednik Josipović je, pohvalivši napor koji se ulaže u znanstveno-stručno unapređenje važne tematike, upozorio na tzv. mikrokrize i njihove opasnosti. „Postoje događaji, incidenti koji mogu imati negativan učinak na sustav vrijednosti koji je u temeljima hrvatske države i društva“ - rekao je Predsjednik, podsjetivši pri tome na nedavno skidanje zastave srpske nacionalne manjine u Krnjaku, kamenovanje džamije u Rijeci, tučnjavu navijača Torcide i Armade, pjevanje ustaških pjesama u Jasenovcu. Takvi događaji, naglasio je, mogu dovesti do određenog oblika krize pa stoga ne smije izostati primjerena reakcija društva.

U ime Zagrebačke županije otvorenju konferencije prisustvovali su župan Stjepan Kožić te njegov zamjenik Rudolf Vujević. Ovom prigodom, župan je ukazao na nužnost obrazovanja kadrova koji će, u trenutku potrebe, biti sposobni kontrolirati svaku vrstu krize te ublažiti njezine posljedice. „Moramo biti svjesni činjenice da je krizno upravljanje proces čiji je cilj pravovremeno prepoznati prijetnju i reagirati na nju te pritom izbjeći ili umanjiti moguće žrtve i gubitke. Stoga Zagrebačka županija posebnu pažnju posvećuje izradi kvalitetnih planova djelovanje u krizi, ulažemo velike napore kako bismo educirali naše građane, ali izdvajamo i znatna financijska sredstva za opremanje i pomoć u radu hitnih službi“ - istaknuo je župan.

Naš Fakultet je bio jedan od partnera konferencije u V. Gorici.

Jedna od važnijih tema konferencije jest Civilna zaštita.  Jadran Perinić, ravnatelj Državne uprave  zaštite i spašavanja, izjavio je kako se Hrvatska možda prelako odrekla njezina koncepta te da bi je trebalo oživjeti.

Inače, na konferenciji se, s 94 rada, predstavlja dvjestotinjak autora iz 11 zemalja.

Detaljne informacije možete pronaći na linku

Please reload

Izdvajamo

Čestitka povodom Dana nezavisnosti SAD-a

July 3, 2020

1/10
Please reload

Najnovije