5 Feb 2019

U povodu otvaranja doktorskog studija za generaciju 2018/2019., u utorak, 12. februara 2019. godine sa početkom u 17:00 sati, prof. dr Ivo Josipović održaće javno predavanje na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu.

Pozivamo vas da prisustvujete predavanju profesora Josipovića na temu „Kaznena odgovornost za ratne zločine“.

31 Aug 2017

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić sastao se danas u Sarajevu sa delegacijom Evropskog kriminološkog udruženja (ESC) i Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu (FKKSS) sa kojima je razgovarao o budućoj saradnji i jačanju odnosa sa akademskom zajednicom.

U delegaciji su bili predsjednik ESC-a Gorazd Meško, policijski ataše ambasade Slovenije u BiH Janko Goršek, de...

17 Jun 2016

Na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije predavanje za studente održali su istaknuti dužnosnici  Ministarstva pravde SAD, gosp. S. Block pomoćnik Državnog tužitelja SAD,  gosp. B. Etchell specijalni agent FBI, gđa. S. Schindler agent IRS i gosp. C. E. Ex rezidentni pravni savjetnik.  Pored upoznavanja sa  pravnim okvirom borbe protiv korupcije u SAD, studentima su gosti  predstavili i vlastita iskustv...

9 Jun 2016

Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije je izabran za organizatora konferencije Evropskog kriminološkog društva (European Society of Criminology) za  2018. godinu.

5 Feb 2016

Univerzitet AAB, Priština, Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, Sarajevo i Pravni fakultet, Kiseljak organizuju naučnu konferenciju "Functionality of the Rule of Law in South-eastern Europe".

Više informacija možete pronaći na stranici konferencije.

18 Dec 2015

Tijekom ovog tjedna, realizirana je međunarodna razmjena predavača Visoke policijske škole iz Zagreba i Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta iz Sarajeva. Suradnja između navedenih znanstveno obrazovnih tijela temelji se na bilateralnom sporazumu, koji je potpisan 2014. godine i riječ je o nastavku pozitivne suradnje, prvenstveno na područjima kriminalistike i kriminologije....

18 Dec 2015

Prof. dr Haris Halilović kao član delegacije Bosne i Hercegovine učestvovao u regionalnom workshop-u Vijeća Evrope pod nazivom „Promoviranje prava žrtava trgovine ljudima“, koji je održan 15 i 16 decembra u Budvi.  Pored bosanskohercegovačke, u radu workshop-a kojem je predsjedala Izvršna tajnica  Konvencije Vijeća Evrope o borbi protiv trgovine ljudima Petya Nestorova, učestvovale su i delegacije: Slovenije, Hrvatske, Srbije,...

4 Dec 2015

 

Na Fakultetu je održano zajedničko predavanje gosp. Paula G. Byrona, saveznog suca SAD-a i gosp.  

Williama J. Hochula Jr., američkog saveznog tužitelja za studente našeg i Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, na temu "Strategija borbe protiv korupcije: perspektive BiH i SAD".

20 Nov 2015

Dekan Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije dr. sc. Neđžad Korajlić i dekan Veleučilišta Velika Gorica dr. sc. Ivan Toth danas su potpisali sporazum o suradnji na Erasmus+ programu, odnosno razmjeni studenata, nastavnika i nenastavnog osoblja dviju visokoškolskih ustanova.

 

Na potpisivanju sporazuma prisustvovao je i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić sa suradnicima, koji je još jednom potvrdio...

Starije >

Please reload

Prof. dr. Almir Maljević

Koordinator za međunarodnu saradnju

Prof. dr. Almir Maljević

Protokoli o saradnji
Please reload

  • Facebook Clean
  • YouTube Clean
  • Google+ Clean
  • Twitter Clean
Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije

Zmaja od Bosne 8, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

 

t. +387 33 561 200 (centrala)

t. +387 33 561 201 (dekanat)

f. +387 33 561 216 (fax)

 

fkn@fkn.unsa.ba

 

 

© 2015 FKKSS